Juntes, fem aplec!

lA XARXA

Companyia de Comediants la Baldufa

Cooperativa de treball associat de llarga trajectòria i reconeixement en el panorama de les arts escèniques a nivell estatal. Des de fa més de 25 anys aposten per crear espectacles de teatre d’alta qualitat artística, multidisciplinaris, adreçats a tots els públics però majoritàriament al públic familiar i amb un important rerefons social.

Fundació Orfeó Lleidatà

Entitat cultural amb una llarga i reconeguda trajectòria que té els seus orígens l’any 1861 amb la creació del Cor de l’Orfeó Lleidatà. Amb la música com fil conductor, desenvolupen una intensa activitat cultural, educativa i social tant a la seu social com arreu de la ciutat i el territori.

Growords Serveis Lingüístics

Growords és una cooperativa de serveis lingüístics. Un equip jove de filòlegs amb experiència en el sector de la traducció i la correcció en empreses de diferents àmbits, com el sector editorial i els mitjans de comunicació.

La Closca

La Closca és un projecte d’habitatge cooperatiu en cessió d’ús a Lleida. Té per objectiu facilitar a les seves sòcies i socis l’accés a un habitatge de caràcter social mitjançant un model no especulatiu, així com oferir un espai social i de gestió col·lectiva, facilitar el lliurament de béns o la prestació de serveis a les seves sòcies, o gestionar el conjunt de la finca on s’ubica la cooperativa.

La Cristaleria

Espai esportiu social especialitzat en la boxa educativa sense contacte i l’acompanyament socioeducatiu mitjançant l’esport. La Cristaleria també és un projecte d’ESS, en l’àmbit de l’agricultura ecològica que dóna resposta a les necessitats alimentàries, formatives i d’ocupació detectades entre les persones usuàries joves del gimnàs social.

La Maleta Creativa

Cooperativa sense ànim de lucre que treballa dins de l’economia social i solidària. Espai obert, col·laboratiu i multifuncional dirigit tant a aficionats com a professionals amb un marcat perfil creatiu i artístic. L’espai té un funcionament similar a un FabLab, les persones usuàries abonen una quota per tenir accés al catàleg d’eines i dels materials disponibles per al seu ús.

Mangrana Cultura Contemporània

Mangrana és una cooperativa amb un projecte editorial d’una revista de periodicitat trimestral especialitzada en cultura contemporània, d’abast territorial català, i que vol ser una plataforma de difusió dels seus artistes. Tenen la visió de ser i crear cultura contemporània de manera col·laborativa.

Obrint Portes

Obrint Portes és una cooperativa que té com a finalitat la rehabilitació d’habitatges en desús per tal de destinar-los a persones amb dificultats d’accés a l’habitatge a un preu inferior al de mercat. Proposant alternatives com la masoveria urbana, pretenen ampliar el parc d’habitatge de lloguer assequible.

Recoop

Cooperativa social que té com a objectiu contribuir a la transformació de l’actual sistema alimentari cap a un que sigui més respectuós amb els aliments, les persones i el planeta treballant en els eixos de justícia, sostenibilitat i democràcia alimentària.

REM

REM és un projecte cooperatiu d’intervenció i transformació de l’espai públic a través d’accions artístiques creades des d’un inici amb les persones qui habiten, treballen o senten aquell espai com a propi. També la producció i creació d’obra artística relacionada amb els criteris ètics de la cooperativa.

Responent Facto

Responent és una consultoria i gestoria especialitzada en dret cooperatiu i Responsabilitat Social Empresarial que neix per impulsar i consolidar tant l’economia social, com les cooperatives, associacions, fundacions i tercer sector al territori de Ponent.

Stagelab

Stagelab és una cooperativa de treball associat dedicada a la prestació de serveis tècnics a professionals del sector de les arts escèniques i museogràfiques, i al desenvolupament d’eines tecnològiques per la gestió dels espectacles artístics i teatrals de companyies de teatre, sales d’exposicions, centres culturals, i la comunitat artística en general.

Grup de consum L’All Negre

L’All Negre és un grup de consum vinculat a l’ateneu La Baula, un espai autogestionat, de foment del pensament crític i punt de trobada de col·lectius, persones i projectes a la ciutat de Lleida. Entre els diferents projectes de La Baula, es constitueix aquest grup de consum format per una quinzena d’unitats familiars, que des de fa uns 5 anys consumeixen col·lectivament sota criteris de producte de proximitat, ecològic i procedent de petits productors amb la finalitat de promoure la sobirania alimentària.

Grup de consum Lo Fato

Lo Fato és una associació de consum ecològic formada per un conjunt de persones que han decidit no consumir de forma convencional. Volen uns productes ecològics, de qualitat, de la terra i que hagin estat produïts en unes condicions justes i dignes per als productors i per a la terra que els ha donat vida. Un projecte polític que pretén el canvi social a través d’un consum responsable, reflexiu i actiu.

aplec cooperatiu